3 Ekim 2014 Cuma

Kurdaleden toka yapımı


 Selamunaleyküm cümleten hayırlı cumalar.Uzun zamandır yoktum ayrıca bloğumda sorun vardı yorum yapamıyordum.Bloğumu sildim yani herşey sil baştan ama güzel başladı.Artık daha sık aranızda olmaya gayret edicem insAllah.

  Gelelim bugün ki konumuza.Efenim ben toka yapıyorum artık ve satmaya da başladım.Hayırlara vesile olsun insAllah.Bundan sonra sık sık toka yapımı anlatıcam.Ben kendi başıma oradan buradan bakarak,inceleyerek ve uzun uğraşlar vererek yapmayı başardım.Elimden geldikçe sizinle de paylaşmak istiyorum.Hayat paylaşınca güzel :)
 Malzemelerimiz:
-silikon tabancası
-1 cm'lik kurdale
-2 tane toka
-tokanin oortasına koymak için taş,boncuk vs
-6 tane ütüyle yapışan taş
-14 cm uzunluğunda karton (olmasa da olur)


 Kurdalemizi kartona 3 kat doluyoruz.Böylece 6 adet kurdaleyi  birden kesmiş oluyoruz.Kestikten sonra uçlarını çakmakla yakıyoruz.1tane toka için 6 kurdale yeterli olacaktır.

Kurdalemizin uçlarını birleştirip yapıştırıyoruz daha sonra tam ortadan tekrar yapıştırıyoruz.6 tanesine de aynı işlemi uyguluyoruz.

 3 tanesinin 2 ucuna taş yapıştırıyorum böyle daha cici oluyorlar.
İlk önce taşsız olan 3 taneyi şekilde ki gibi yapıştırıyoruz kalan 3 taneyi de aralarına gelecek şekilde yapıştırıyoruz.Böylece biri taşlı biri taşsız oluyor.
Tokanın ortasına istediğiniz boncuğu yapıştırıp tokaya da yapıştırdınız mı işlem tamamdır.

      Herkese hayırlı bayramlar diliyorum.Allah'a emanet olun.

14 yorum:

  1. çok güzel olmuş evdeki mevcut imkanlarımla bende denmeyi düşünüyorum
    ( boncuksuzda olabilir neden olmasın :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denemelisiniz çok kolay 5 dk yaparsin.aslında boncuklari ben ekledim boncuksuzda olabilir tabi.kolay gelsin sana hayirli bayramlar

    YanıtlaSil
  3. çok tatlı olmuşlar, peki benim yaptığım tokayo gördün mü? kurdeleleri o kadar çok severim ki sanırım toka kutum yakında kurdelelerle dolup taşacak. Fikir edinmek istersen bloguma beklerim, ben çayı koydum bile =)

    http://kitapkurdu521.blogspot.com.tr/2014/10/kacaktan-sevgilerle.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen ne tatlı bir yorum yapmışsın öyle davete icabet etmek lazım tabi hemen geliyorum sayım soğumasın :) hayırlı bayramlar

      Sil
    2. Sana da, teşekkürler, hatta istersen bi paket de çekirdek getirebilirsin sorun olmaz =D

      Sil
  4. hoş geldin Bahar... tokalar çok güzel görünüyor harika anlatmışsın ben bunu kesin yapmaya çalışırım hayat paylaşınca güzel:) hayırlı güzel bayram geçirmen dileğiyle ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşbuldum canım benim bloğun hep aklımdaydı ama nasip olmadı gelmek.inan ki tokayı 2 dk da yaptım postu yazabilmek saatlerimi aldı :) toka çok basit ama çok da gösterişli ayrıca maliyeti de çok düşük.sana da ailenede iyi bayramlar hayatım

      Sil
  5. Hoşgeldin tekrar güzel ablam :) tokalarını instagramda görünce çok beğenmiştim ne iyi etmişsin anlatmakla zaten ben hep senin yaptıklarını çok beğenirim severim hemencikte uygularım ki :) ellerinee sağlıkk öpüyorum çokkk ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldum ablacim :) begenilerin için tesekkur ederim tatmin bende senin yaptiklarini çok begeniyorum öğrencilerin çok sansli :) gece aklima geldin dişin nasıl oldu senin?

      Sil
    2. düşmeyen süt dişim çekildi ablacım :) :) çekilince de ağrılarım bitti Elhamdülillah .alttaki gömülü dişin de ucu gözüktü hafifçe biraz aşağı inmesini bekledik bu hafta gideceğim bi aparat takacaklar damak kısmıma dişim güzelce yerine gelsin diye :) her şey yoluna giriyor işte yorum uzun oldu bir de mimledim seni güzel ablam bi ara bakabilirsen çok sevinirim :)

      Sil
    3. Tamam canim benim hadi gözün aydin insAllah en Lisa zamanda iyi olursun.mimlendiysem en kisa zamanda cevaplamaya calisicam.Allah'a emanet ol.

      Sil
  6. Aleykümselam baharcım.Eski bloğun için üzüldüm ama bazen bazı şeyleri yeniden başlamak daha iyi olabiliyor.Yeni fikirlerini bekliyorum .Ayrıca tokalarını beğendim .Ellerine sağlık.Şimdiden kolay gelsin..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben pek üzülmedim aslında Kezban ablacım yeni blog daha erken yayınlar ve yeni bir ben olacak insAllah.tokalarımı beğenmene çok sevindim sana da kolaylıklar dilerim.Sevgiler :)

      Sil
  7. Tarafımdan mimlendin, bloguma beklerim =)

    YanıtlaSil

Küçük bir yorum büyük bir mutluluğa dönüşebilir.